Nova Austral sparker toppsjef

Nyheter
789

Nicos Nicolaides er ferdig i jobben som administrerende direktør i den delvis norskeide oppdretteren.

Dagen etter at Nova Austral innrømmet å ha feilrapportert dødelighetstall, noe som resulterte i en millionbot, sparker selskapet sin administrerende direktør, Nicos Nicolaides.

FOTO: Magellan Salmon Farmers Association

I en uttalelse onsdag skriver Nova Austral at styret har besluttet å gjøre endringer i ledelsen, og at Nicolaides ikke lenger vil ha en rolle i selskapet.

Nicolaides jobbet tidligere som operasjonsdirektør i AquaChile, Salmones Blumar og Pesquera El Golfo.

Bilde og kontaktdetaljer om Nicolaides er nå fjernet fra selskapets nettside.

Nova Austral har vært i søkelyset til Sernapesca etter at avisen El Mostrador publiserte en artikkel, hvor de påstod at Nova Australs driftsledere ble gitt instruksjoner om å manipulere laksedødelighetsstatistikk, som senere ble presentert for revisjonsmyndigheten (SIFA).

Francisco Miranda, som nylig ble operasjonsdirekør i Nova Austral, skal lede alt av salg og operasjoner. Nicolas Larco tar over som finansdirektør.

Samtidig ble det kjent onsdag at Nova Austral ikke får bruke ASC (Aquaculture Stewardship Counsil)-sertifisering på fisken sin.

Ifølge selskapet ble det etter en intern gransking funnet uregelmessigheter i informasjonen om dødelighet som ble gitt til det chilenske fiskeri- og akvakulturdirektoratet Sernapesca under den siste produksjonssyklusen. Selskapet sier de har rettet opp dette, og samarbeider med myndighetene.