Norse Production-streiken kan være over

Nyheter
1451

Det hevder direktør Tom Lerberg i bedriften, men fagforeningen avventer.

– Vi vil oversende en signert tariffavtale til fagforbundet NNN i løpet av dagen. Da regner vi med at streiken avsluttes i dag og at det ikke er nødvendig med meklingsmøtet det er innkalt til i morgen. sier Tom Lerberg til BA i formiddag.

Streiken har pågått i over fire uker, og situasjonen har vært fastlåst. 71 polske arbeidere har siden 8. september streiket for å få på plass en tariffavtale.

Ifølge Lerberg er årsaken til at ledelsen har snudd, at det er gitt en bekreftelse på at selskapet kan opprettholde et rotasjonssystem og styringsrett. Han forventer de første ansatte tilbake på jobb mandag.

Andre nestleder i fagforbundet NNN, Jarle Wilhelmsen, sier han er overrasket.

– Hva kan jeg si? Jeg avventer til jeg har fått avtalen underskrevet. Da skal jeg nok uttale meg, sier han til BA.