– Nå er målet til flere av politikerne at vi skal bygge ned det norske eierskapet

Nyheter
0

Geir Ove Ystmark hiver seg inn i skattedebatten.

I hele helgen har det rullet en intens diskusjon. På iLaks’ Facebook-side er det blitt logget 340 kommentarer tilnyttet fem artikler som har tatt for seg sakskomplekset rundt formueskatt – og beskatning generelt.

SalMar-gründer Gustav Witzøes utspill om formueskatt engasjerer. Og det gjør også SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaskis motsvar. Et klart flertall av innleggene støtter Witzøe.

Det gjør også administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge.

Les også: Gründere angriper Witzøe etter skatteutspill

I et innlegg på Facebook mandag formiddag utdyper Ystmark sitt syn på formueskatten.

«Debatten om formueskatten er forunderlig. En særskatt som kun belastes norske eiere, og som rammer aktive industrielle eiermiljøer. Utenlandske eiere slipper den, de fleste land har fjernet den for å sikre egne eierskapsmiljø. Nå er målet til flere av politikerne at vi skal bygge ned det norske eierskapet. Selg sier Kaski, la staten nasjonalisere industrien sier Rødt. Atter andre mener løsningen er å redusere de aktive eiernes andeler. Utenlandske fond og institusjonelle eiere står parat sier de. Jeg trodde lenge vi hadde en felles målsetting om å styrke norske eierskap. Gjerne også tiltrekke oss internasjonal kapital, men i alle fall ikke aktivt bygge ned de eiermiljøene som bruker all sin tid på å bygge arbeidsplasser og virksomhet,» skriver Ystmark.