– Det er ikke formuesskatten som tar knekken på norske arbeidsplasser

Nyheter
0

Debatten om formueskatten ruller videre.

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski gikk i strupen på SalMar-gründer Gustav Witzøe, etter at sistnevnte tok til orde for å fjerne det han mener er en urimelig og særnorsk formueskatt.

– Uhorvelig frekt, uttalte Kaski til VG.

Les også: En lissepasning til de mørkerøde

Støtte
Witzøe fikk imidlertid raskt støtte fra SalMars hovedtillitsvalgte, tidligere Frøya-ordfører Hans Stølan.

– Debatten er polariserende og unyansert. Den bør ikke handle om hvorvidt Gustav Witzøe personlig har råd til å betale formueskatt eller ikke. Det er den opplevde urimelighet som rammer norske eiere, i en konkurransesituasjon, som bør debatteres, sa Stølan til iLaks.

Nå utdyper Kaski sin kritikk av Gustav Witzøe og hans ønske om å fjerne formueskatten.

– SV deltar gjerne i en nyansert debatt om oppdrettsnæring og formuesskatt. Det får vi verken av usaklige personangrep, eller av at milliardærer truer med å flytte til utlandet for å unngå skatt, sier hun til iLaks.

Fellesskapet
– Det er ikke formuesskatten som tar knekken på norske arbeidsplasser, og den har heller ikke bidratt til å skape flere arbeidsplasser. Det er bare rett og rimelig at de som tjener seg rike på havet og fisken, skal bidra inn igjen til fellesskapet.

– Norge har en lang og stolt tradisjon med felles eie og tilgang på naturressursene. For SV er lokalt eierskap og sysselsetting viktig, men ingen må la seg lure til å tro at det er kystsamfunnene og de ansatte som tjener på dagens eierskaps- og skattepolitikk, sier Kari Elisabeth Kaski.