Marine Harvest endrer navn til Mowi

Nyheter
8995

Marine Harvest lanserte tirsdag en ny global merkevare kalt MOWI, og endrer navnet på selskapet til Mowi.

Mowi er en viktig del av historien til Marine Harvest. Selskapet vi i dag kjenner som Marine Harvest ble, som et av de første norske havbruksselskapene, startet for mer enn 50 år siden.

─ Det er svært spennende steg vi nå tar for selskapet. Gjennom MOWI og vår nye merkevarestrategi kan vi kommunisere at vi dekker hele verdikjeden fra fôr til tallerken. Vi ser fram til å annonsere våre nye MOWI-produkter i månedene som kommer, sier konsernsjef i Marine Harvest, Alf-Helge Aarskog.

Selskapet kommer til å lansere MOWI i utvalgte markeder. Produktene vil være svært lett å tilberede og gi forbrukerne en større opplevelse av smak og sunnhet, samt sporbarhet.

─ Mowi er et godt navn som reflekterer gründerånden som har utviklet selskapet de siste 50 årene. Fra den første laksen i 1964 har vi vokst til å bli et globalt, helintegrert selskap, som dekker stamfisk, fôrproduksjon, oppdrett, videreforedling og salg. Gjennom disse 50 årene har vi alltid vært tro mot våre kjerneverdier – å bry seg om våre folk, vår fisk, våre kunder og miljøet, sier Aarskog.

Den foreslåtte navneendringen må godkjennes av aksjonærene, og selskapet har tirsdag kalt inn til en ekstraordinær generalforsamling som skal behandle forslaget om navneendring med virkning fra 1. januar 2019.