Lerow kaster kortene – usikker fremtid for mange ansatte

Nyheter
1497

Servicebåtrederiet melder oppbud.

OPPDATERING: I en tidligere versjon av saken skrev iLaks at det var 70 ansatte i selskapet. Dette antallet ligger ute på hjemmesiden. Daglig leder Hallgeir Ivan Bremnes presiserer overfor iLaks at dette er feil, og at det riktige antallet er 19 ansatte.

Ifølge lokalavisen Hitra-Frøya (bak betalingsmur) har hitrabedriften Lerow meldt oppbud.

iLaks har prøvd, men foreløpig ikke lyktes med å få en kommentar til saken fra daglig leder, Hallgeir Ivan Bremnes, i Lerow.

Slitt
Selskapet har slitt en stund, og tapte penger både i 2017 og 2018. Regnskapstallene for 2019 er foreløpig ikke kjent, men ved inngangen til året hadde Lerow en bokført egenkapital på 6,5 millioner kroner av en totalbalanse på 25 millioner kroner.

Lerow ble etablert som et partnerskap mellom Lerøy Midnor og HIB Holdning i 2006 for å betjene førstnevntes oppdrettsanlegg. Lerow kjøpte ut Lerøy Midnor i 2013, og Lerow er nå et av 15 selskaper i Bremnesgruppen.

Selskapets hovedbase ligger på Kjerringvåg på Hitra.

Avlusning
Lerow har til sammen 70 ansatte og ni servicefartøy, herav to større fartøy, på henholdsvis 28 og 70 meter, som driver med mekanisk avlusning.

Da iLaks publiserte sin årlige liste over Norges ti største servicebåtrederier i september i fjor, var Lerow falt ut av listen sammenliknet med 2018 da selskapet lå på en niendeplass.