Kran til servicekatamaran sneiet borti bru: «Det smalt skikkelig»

Nyheter
1557

«Arthur Eilertsen» fra Nordlaks kom borti Sandsøybrua med en kran i forbindelse at servicekatamaranen jobbet med opprydding etter mandagens dieselutslipp. 

Det var tirsdag morgen Nordlaks bekreftet overfor iLaks at det hadde lekket ut 5.000 liter diesel fra en fôrflåte ved Nordlaks sin lokalitet Dypingen i Troms.

Politiet bekreftet senere hva som skjedde da utslippet oppstod.

Forsøkte å advare
Det var i etterkant av dette hendelsen med «Arthur Eilertsen» skjedde. Tirsdag ettermiddag, mens båten hjalp til med oppryddingen etter dieselutslippet, glemte mannskapet å ta ned kranen da den passerte under Sandsøybrua. Kranen skrapte dermed borti den 300 meter lange brua som knytter Grytøy og Sandsøy sammen.

Slik ser skrapemerkene ut. FOTO: Trond Fjellsaune

På en lokal Facebook-gruppe går det tydelig fram at uhellet ble lagt merke til.

«Denne båten («Arthur Eilertsen») traff Sandsøybrua med kranene så det small. Håper det gikk bra med brua», skriver en person.

«Det smalt skikkelig, trodde noen kolliderte, ikke greit», skriver en annen.

Kommunikasjonssjef i Nordlaks, Lars Fredrik Martinussen, bekrefter hendelsen overfor iLaks.

– «Arthur» var borti stålbrua med kranen. Ingen skade på båt eller kran. Lakk/malingsskade på brua. Vi har likevel meldt fra til brueieren, skriver han i en SMS.

«Arthur Eilertsen» ble overlevert til Nordlaks i 2015 fra Grovfjord Mek. Verksted.

En fisker iLaks har snakket med, som var i nærheten av «Arthur Eilertsen», sier han forsøkte å kalle opp mannskapet om bord på servicekatamaranen på radio da han så kranen var oppe. Han fikk ikke noe svar før rundt fem minutter etter hendelsen. Ifølge fiskeren bekreftet mannskapet at de kom borti brua med kranen.

Fortsetter oppryddingsarbeidet
Oppryddingen ellers etter dieselutslippet forteller Martinussen «går bra og etter planen».

– Bukta hvor utslippet tok veien er sperret av med lenser og arbeidet med å samle det opp fortsetter, sier han og fortsetter:

– Det betyr at arbeidet har gått fra en akutt fase hvor det viktigste var å samle utslippet og begrense spredning, til at fokus nå er å samle opp mest mulig. 

Nordlaks har hentet inn ekstern kompetanse til å rådføre selskapet og lede arbeidet med oppryddingen.

– Vi har også fått på plass mye og nødvendig utstyr for å kunne gjøre oppsamlingsjobben. Det er allerede lagt ned en stor innsats for å begrense skadene mest mulig, avslutter Martinussen.

FOTO: Nordlaks