I fjor skrudde Nordlaks av dieselaggregatet på lokaliteten. Mandag ble det oppdaget at flere tusen liter diesel hadde rent ut i sjøen

Nyheter
2045

Dieselutslipp ved Nordlaks sin lokalitet Dypingen i Harstad kommune.

– Det har skjedd et utslipp av om lag 5.000 liter diesel fra fôrflåten på lokaliteten Dypingen. Kystverket og lokalt brannvesen ble varslet i går (mandag journ.anm.), og sistnevnte leder nå operasjonen som også involverer våre mannskaper. Vinden har brakt utslippet i land over et strekk på om lag en kilometer rett i nærheten av lokaliteten. Her jobbes det for å samle opp utslippet med bruk av absorbenter. Utslippet er ikke lenger synlig i vannoverflaten i området, skriver kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen i en e-post til iLaks.

Ifølge Martinussen ble utslippet oppdaget mandag, og også omfanget ble klart i går. Det er fisk på Dypingen, men vindretningen har vært slik at fisken ikke har blitt påvirket, ifølge Nordlaks.

I oktober i fjor skrev selskapet på sine Facebook-sider at de hadde skrudd av dieselaggregatet på nettopp denne lokaliteten.

– Lokaliteten Dypingen er elektrifisert og det brukes normalt sett ikke diesel om bord i flåten. Det var likevel et lager om bord som backup i tilfelle strømbrudd og for bruk i våre båter i området, forklarer Martinussen.

Martinussen skriver at det er «svært beklagelig» at det har lekt ut diesel fra anlegget til Nordlaks, og at dette har havnet i sjøen.

– I tillegg til å rydde opp jobber vi også med å få finne årsaken til at utslippet har skjedd, avslutter han.

KART: Barentswatch