KMC vil doble sin milliardportefølje

Nyheter
0

Planlegger vekst på næringseiendom i sjømatsegmentet.

I august ble det kjent at eiendomsselskapet KMC Properties har inngått en intensjonsavtale med Slakteriet Holding om å bygge et nytt lakseslakteri i Florø. Det nye slakteriet, som vil plasseres på oljebasen Fjord Base, vil erstatte dagens slakteri i Hamregata 1, like ved havnebassenget i sildebyen. Prislappen på det nye lakseslakteriet er 620 millioner kroner.

Les også: Bekken og Witzøe står bak eiendomselskapet som vil bygge lakseslakteri i Florø

KMC har spesialisert seg på næringseiendom, ikke minst i sjømatsektoren. Selskapet eier industribygg for blant annet Insula, Grøntvedt Pelagic, Amanda Seafoods og BEWI. De norske eiendommene ligger i blant annet Levanger, Frøya, Vestvågøy, Melhus, Balsfjord, Båtsfjord og Havsund.

Insula Leknes. Foto: KMC

Ifølge Finansavisen har børsnoterte KMC planer om å doble eiendomsporteføljen – til åtte milliarder kroner – innen 2025.

Selskapet eier drøyt 40 eiendommer med et samlet areal på 360.000 kvadratmeter i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Nederland. Ved inngangen til året var eiendomsmassen verdt 3,09 milliarder. Kommende nyttår ventes den å ligge på 4,03 milliarder kroner.

– Eiendommene våre ligger enten ved naturressurser som er viktige for leietagerne, nær deres kunder eller i clustere med mange ulike selskaper, sier finansdirektør Kristoffer Holmen til Finansavisen.

– Våre leiekontrakter sier at leietagerne har ansvaret for alt utvendig og innvendig vedlikehold, og de investerer mye i innmaten i bygget i form av produksjonsutstyr, og det øker interessen for å forlenge leieavtalen. Om de flytter ut, tar de med seg produksjonsanlegget, sier Holmen.

BEWI Hammarvik. Foto: KMC