Kjøper Cermaqs slakteri på Alsvåg for 17 millioner kroner

Nyheter
1606

Overraskende utvikling i kjølvannet Cermaq-nedleggelsen på Alsvåg i Øksnes.

Rundt 45 jobber gikk tapt da Cermaq besluttet å legge ned sitt slakteri på Alsvåg, og flytte virksomheten til det nye slakteriet på Storskjæret i Steigen. Cermaq har i lang tid forsøkt å få solgt lokalene, uten å lykkes. Ordfører Karianne Bråthen i Øksnes kommune har i etterkant gitt uttrykk for at hun er lite fornøyd for hvordan Cermaq har opptrådt i salgsprosessen. 

Nå er det klart at en gruppering rundt André Reinholdtsen har fått fått tilsagn om å kjøpe slakteriet for 17 millioner kroner. Reinholdtsen er blant annet daglig leder i Øytrans og Myre Havbruk.

Under et ekstraordinært formannskapsmøte i Øksnes mandag, ble det besluttet at kommunen gir tre millioner kroner i næringslån til selskapet Viking Innovasjon, som skal kjøpe slakteriet. Selskapet er nystiftet.

– Vi er veldig glad for at et selskap tar initiativ til å gjøre noe med anlegget i Alsvåg, det er noe vi i kommunen ser positivt på, og det var derfor ikke vanskelig å gå inn for å gi lån til dem, sier ordfører Karianne Bråthen til Bladet Vesterålen.

Ifølge avisen skal eierne også låne ni millioner kroner, som skal konverteres til banklån. Cermaq har også gitt fem millioner kroner i selgerkreditt.

Slaktingen skal komme i gang tidlig i mai. Det er ventet at de som har jobbet tidligere ved slakteriet vil få tilbud om jobb videre. 13 fra Alsvåg har allerede takket ja til å jobbe ved det nye slakteriet i Steigen.