Cermaqs nye slakteri i Steigen: 30 av 31 har sagt ja til å bli med videre fra Skutvik

Nyheter
1663

Fabrikksjef Truls Aasjord ved Cermaqs slakteri på Storskjæret i Steigen er i ferd med å få ansattkabalen til å gå opp. 

I slutten av mai åpner Cermaqs nye slakteri i Steigen i Nordland. 60 ansatte skal være med fra starten, og hittil er 50 personer på plass. Det har vært spenning rundt hvor mange lokalt ansatte det kom til å bli.

Truls Aasjord. FOTO: Andreas Witzøe

Foreløpig opptelling viser at 13 personer blir med fra slakteriet på Alsvåg i Øksnes kommune til Steigen, mens hele 30 av 31 blir med fra Skutvik i Hamarøy, skriver Avisa Nordland.

– Det er kun én av de ansatte på Skutvik som ikke blir med videre. Det er flott å få så mange erfarne medarbeidere med oss i fortsettelsen. Det er veldig betryggende, sier Truls Aasjord, og bekrefter at de fleste ansatte kommer utenbygds fra.

iLaks kjenner til at mangeårig produksjonsleder på slakteriet i Skutvik, Jan-Robert Røli-Gjervik, ikke er med på flyttelasset. Han har tidligere skiftet jobb til eksportfirmaet Polar Quality i Bodø.

Aasjord sier de er i rute før åpningen.

– Arbeidet pågår for fullt og veldig mye av utstyret er kommet på plass. Siste produksjonsdag på slakteriet på Skutvik blir trolig før 17. mai, mens produksjonen i det nye slakteriet på Storskjæret tar til i slutten av mai, forutsatt at alt går som forutsatt, sier han.