Kenneth Brandal blir ny salgsdirektør i Mørenot: – De visste hvilke knapper de skulle trykke på

Nyheter
2073

Etter fire år som salgs- og markedssjef hos utstyrsleverandøren Plany, bytter Kenneth Brandal beite.

– Jeg ble headhuntet til Mørenot. Jeg var ikke på jobbjakt, men fikk et godt og interessant tilbud, sier Brandal til iLaks om bakgrunnen for at han forlater jobben i Plany. 1. juni tiltrer han som ny salgsdirektør for akvakultur i Mørenot.

Brandal forteller at hadde fått med seg at det var ting på gang i salgsprosessen rundt Mørenot, og at dette påvirket hans avgjørelse. I forrige uke ble det kjent at FSN Capital V blir hovedaksjonær i Mørenot Holding II AS.

– Jeg blir trigget av den type selskap som er i endring, og som ønsker å vokse. De visste hvilke knapper de skulle trykke på for å få meg interessert, sier han og legger til at det er en dårlig skjult hemmelighet hvilke type selskaper han fristes av.

– Det er bare å se på fortiden min, så ser du hvordan jeg tenker. Jeg får av og til jobbtilbud, men sier som oftest nei. Jeg ser etter vekstselskap. Jeg så og hørte at Mørenot er den type selskap som ønsker å ta en ledende posisjon i sitt segment.

Kjent gjennom samarbeidsallianse
Brandal innrømmer også at alliansen som Plany og Mørenot inngikk i 2017 kan ha medvirket til at han fikk jobben.

– Det kan ha vært en utløsende faktor. Jeg og Mørenot har lært hverandre å kjenne gjennom den prosessen, og du skal ikke se bort fra at jeg hadde noen ideer som traff ledelsen.

Bente Lund Jacobsen. FOTO: Mørenot

Administrerende direktør for Mørenot Aquaculture, Bente Lund Jacobsen, bekrefter at de både headhuntet Brandal og ble kjent med han gjennom alliansen.

– Vi ønsket rett og slett en person som kjenner bransjen i den posisjonen han skal. Han var en kandidat på blokka både fra den ene og den andre retningen, sier Lund Jacobsen.

– Det er oppdretter jeg er
Og bransjen kjenner Brandal godt. Han har mer enn 25 års erfaring i ulike stillinger i oppdrettsnæringen. Blant annet har han vært i Pan Fish, Marine Harvest, teknologiselskapet Onshore Fish Tec og torskeoppdrettsselskapet Atlantic Cod Farms.

– Det er oppdretter jeg er, så jeg kjenner næringen og snakker språket til kundene. Jeg kjenner kundegruppen godt, og jeg ønsker å beholde den kontakten med næringen, sier Brandal.

Liva Christin Notøy. FOTO: Plany

Brandal sier Plany er en flott arbeidsplass.

– Jeg liker at man er sin egen herre her. Man er direkte med på å bidra, og kan skape resultater. Vi har hatt en fin vekst.

Men eventuell ytterligere vekst skal fra sommeren foregå uten Brandal. Administrerende direktør i Plany, Liva Christin Notøy, sier selskapet er midt i en rekrutteringsprosess.

– Kenneth har fått en ny jobb som han har takket ja til. Jeg har gratulert han med det. Men vi ser ikke på det som negativt, og Kenneth bidrar til å skaffe en dyktig erstatter for oss, sier hun.