Private equity-fond sluker Mørenot

Nyheter
2733

Etter ni måneders salgsprosess har Mørenot endelig funnet sin nye hovedaksjonær.

FSN Capital V har inngått avtale om å investere i Mørenot Holding II AS. De lokale eierfamiliene, selskapets ledelse og styret i Mørenot, reinvesterer sammen med FSN Capital og vil fortsette å eie en andel av selskapet.

Les også: Islandsk utstyrsprodusent trekker seg fra Mørenot-oppkjøp

Selskapet har vært i spill siden ifjor sommer. Nå er salgsprosessen avsluttet i familieselskapet som har røtter tilbake til 1913.

Vekstselskap
I 2017 hadde Mørenot en omsetning på rundt 870 millioner kroner og selskapet har oppnådd en årlig organisk vekst på åtte prosent siden 2009.

I partnerskap med FSN Capital ønsker Mørenot og eierfamiliene å ytterligere utvikle sin allerede sterke posisjon globalt og konsolidere markedet både gjennom organisk vekst og nye oppkjøp. Som en ledende aktør i en viktig fremtidsnæring, ser Mørenot en stor mulighet for vekst basert på den verdensledende maritime kompetansen og erfaringen i selskapet sammen med de maritime klyngene langs norskekysten, heter det i en pressemelding torsdag kveld.

Oslobaserte FSN Capital, hvor Frode Strand-Nilsen er største aksjonær, ønsker å samarbeide med familien om ytterligere konsolidering.

Fundament
– Vi har stor beundring og respekt for Mørenot og er svært imponert over det solide fundamentet ledelsen og familiene har bygget opp gjennom flere generasjoner. Med lokal forankring har de utviklet en ledende global spiller basert på kvalitetsprodukter, utmerket service og nære relasjoner til sine kunder. Vi ser frem mot å, i et nært samarbeid med eierfamiliene, videreføre disse tradisjonene og ta del i veksten og industrialiseringen av denne næringen. Vår ambisjon er å bygge videre på Mørenots ledende posisjon og støtte opp om ytterligere global vekst og konsolidering. Vi er entusiastisk over muligheten for å spille en ledende rolle i å gi verdens voksende befolkning en sunn kilde til protein på en miljømessig bærekraftig måte, sier Ulrik Smith, partner i FSN Capital Partners, investeringsrådgiver for FSN Capital V.

Knut Berge, konsernsjef i Mørenot, er fornøyd med å få med FSN som ny partner.

– På vegne av ansatte og ledelsen i Mørenot vil jeg si at vi er veldig fornøyd med å få inn FSN Capital som medeier og partner. Som en lokal familiebedrift, har Mørenot etablert seg med lederposisjoner innenfor sine markeder og bygget opp en trygg og god aktør. Vi betjener kundene våre med kvalitetsprodukter og service gjennom lange relasjoner. Mørenot opererer i markeder med sterk underliggende vekst og vi er svært entusiastisk til å fortsette denne veksten og utviklingen sammen med FSN Capital, sier Berge.

Sammen
– Eierfamiliene og styret i Mørenot er stolte over det de har skapt sammen med ledelsen og ansatte i selskapet. Selskapet har en sterk posisjon i Norge og har ekspandert i flere internasjonale markeder med stor suksess. Vi er glad over å få FSN Capital ombord som ny partner for å bidra til å videreføre dette. Vi er svært interessert i en norskledet konsolidering av næringen globalt med Mørenot i førersetet. Vi er optimistiske med tanke på fremtiden og er motivert til å fortsette vårt eierskap av Mørenot sammen med FSN Capital, sier Sveinung Flem, styreleder i Mørenot.

Transaksjonens gjennomføring er blant annet betinget av Konkurransetilsynets godkjennelse. Rådgiverne til FSN Capital var Haavind, PwC, Bain & Company, White & Case, Rambøll, JLT og Implement Consulting Group, mens Mørenots rådgivere var Saga Corporate Finance, Adviso Advokatfirma og BDO.