– Jeg har gjort mange feil, men feilen å bestemme hva min sønn skal gjøre, det skal jeg ikke gjøre

Nyheter
2029

Gustav Witzøe (66) uttaler seg vedrørende en eventuell SalMar-fremtid for sønnen.

Witzøe senior, som nylig overtok som konsernsjef i SalMar og ledet sin første kvartalspresentasjon denne uken, sier til Nettavisen at han og sønnen har mange gode dialoger. På spørsmål om sønnen kan ta del i SalMar på sikt, svarer han:

– Jeg har gjort mange feil, men feilen å bestemme hva min sønn skal gjøre, det skal jeg ikke gjøre. Det kan han bestemme seg og han har mange alternativ, slik alle som vokser opp nå har.

Witzøe jr. fikk overført familieformuen da han var 13 år, og uttalte selv i fjor sommer at han var usikker på om han noen gang blir konsernsjef i SalMar. 

– Man kan ikke bare kreve å bli sjef for noe så stort. Man må være skikket til det. Hvis det finnes alternativ, må den beste få jobben. Det er så store verdier, arbeidsplasser, viktige ting, sa han blant annet til Dagbladet.

I mai det ble kjent at Gustav Witzøe jr. sluttet i Kverva, holdingselskapet som kontroller SalMar, for å satse på modellkarriere i New York. Denne karrieren er foreløpig satt på vent.

– Gustav Magnar må få arbeidstillatelse. Han har ikke fått arbeidstillatelse ennå, så han jobber med det. Han bor fortsatt i Trondheim, sier faren til Nettavisen.

Men som avisen legger til – det er vanskelig og tar tid å få oppholds- og arbeidstillatelse i USA.