Hoseth Holding kjøper konkursboet til Stranda Prolog

Nyheter
0

Den gamle hovedaksjonæren tar over den hardt prøvede leverandørbedriften.

– Hoseth Holding har kjøpt boet etter Stranda Prolog, sier Klaus Hoseth til iLaks.

Stranda Prolog-sjefen får dermed hånd om selskapet som måtte melde oppbud 5. september.

– Det innebærer at vi tar sikte på å starte opp produksjonen igjen i Kristiansund igjen fra begynnelsen av oktober. Og det første vi vil gjøre er å ta kontakt med alle kundene våre, pågående prosjekter, og likeledes med alle samarbeidspartnerne våre. Så det er den jobben så begynner nå.

Muligheter
Det er en sliten, men tydelig lettet Hofseth som kan fortelle dette.

– Vi er glade for at vi har kommet oss så langt og at vi fikk muligheter til å komme oss i gang igjen.

– Hva betaler dere for boet?

– Det blir offentlig etterhvert. Jeg har ikke lyst til å si det akkurat nå, men det blir offentlig når det bli offentlig, sier Hoseth.

Stranda Prolog. Foto: Andre Paredes

– Men i første omgang kjøper vi det alene. Det haster jo ganske mye når sånne prosesser skjer. Og for vår del var det ikke noe vi var forberedt på da det skjedde. Det var ikke noen Plan B. Det ble plutselig stopp. Så derfor tar det jo sin tid å få oversikt over alle tingene. Vi har ikke inngått avtale med flere eiere. Det er jo en jobb som vi vil søke å jobbe sammen med samarbeidspartnere, og se om det er noen strategiske ting vi kan gjøre i forbindelse med en sånn oppstart da.

Samarbeid
Han legger ikke skjul på at det har vært en blytung periode.

– For min del gikk jeg inn i det… jeg startet prosessen med en sykemelding. Så det var rett og slett en slitsom periode for de ansatte og oss, Jacob (Hoseth) og meg som var hovedeiere i det gamle selskapet. Og vi har gjennom prosessen hatt et godt samarbeid med Marel, og det er et samarbeid som vi jobber videre med.

Les også: Marel tar tap på 69 millioner kroner etter Stranda Prolog-konkurs

– Blir Marel med videre?

– For å si det sånn – vi kommer helt sikkert til å samarbeide. Men på hvilken måte, har vi ikke fått tid til å sette oss ned å se på hvordan. Nå handlet det mest om å kjøpe boet. Og så setter vi oss ned med partneren vår etterpå, og ser hvordan vi kan bygge det sterkest mulige selskapet og konstellasjonen.

Hoseth understreker at holdingselskapet ikke automatisk tar over den gamle ordreboken til Stranda Prolog.

– Vi tar ikke over ordreboken. Vi må inngå nye avtaler. Det er mange ting som forsvinner i en sånn konkurs. Noen kontrakter som kundene lar oss trå inn i, og så er det rett og slett slik at en må gå inn i hver enkel kontrakt med hver enkel kunde. Hva som er den best mulige måten å løse det på, forklarer han.

FOTO: Stranda Prolog