Henter ressurser fra olje

Nyheter
423

Thomas Aas er daglig leder i Capitech, som er en spin-off fra Maritech tilbake i 2004.

– Derfor kjenner vi bransjen godt, fiskeri og havbruk. Flere av de ansatte var med, de er med fortsatt, så kompetansen er der, sier Aas til iLaks.

– Vi leverer IT-løsninger for styring av personalresurser, så vi fokuserer ikke på laksen – vi fokuserer på mennesket. På kundelisten er selskaper som SalMar, Lerøy, Nova Sea, Cermaq, Williksen og Norway Seafoods.

Fra olje
Capitech hadde tidligere kontor i Oslo og Trondheim, men har nå valgt å strategisk bare være i Kristiansund.

– 15 ansatte, alle på en plass, sier han.

Årlig omsetter selskapet på rundt 17 millioner kroner, med et resultat på rundt to million kroner.

Aas er ganske fersk i jobben. Han har sin bakgrunn fra oljeserviceselskapet Aibel, og har også fartstid som aksjeanalytiker i First Securities.

Han er ikke den eneste som går fra olje til IT.

– Vi er tre som er ansatt fra olje på et halvt år. Det er kompetanse som blir relevant, men de trenger opplæring, sier han, og legger til: – Det er enkelt for oss å rekruttere nå.

– Løsningen er bra tilpasset denne bransjen. Vi kjenner den godt, og har ansatte som har jobbet med fiskeoppdrett. Lite administrasjon – det blir enkelt.

Oljegalopp
– IT-systemet er knyttet opp mot lønn, planer for når du skal jobbe, og alt går automatisk over til lønn. Skreddersøm blir viktig – å tilpasse produktet til selskapet vi leverer løsninger til. Alle selskaper har forskjellige måter de er bygget opp på. Alt skal snakke sammen, påpeker han.

– Vi er glad i kundene våre, i denne bransjen er det mange hyggelige og jordnære folk. Det gjør at det er morsomt å jobbe med bransjen. Det er viktig å holde et nøkternt kostnadsnivå i bransjen, slik at en ikke havner på oljegaloppen på lønn, mener han.