Prisene styrker seg etter Barcelona-messen

Nyheter
0

Fortsatt høye priser i et marked preget av redusert tilførsel.

Mens det sist fredag var et marked preget av at industriaktørene ikke ville kjøpe og sitte igjen med for mye fisk før messe-uke, strammer det seg til igjen idag. Det bys ikke lengre ut fisk nær 110 kroner kiloet.

Den første laksen som selges for mai måned reflekterer et marked preget av lite fisk til superior kvalitet. 

Fakta

iLaks henter hver fredag etter lunsj inn spotpriser for laks. Dette er fisk som skal leveres den følgende uke. Her kontakter vi flere ledd i verdikjeden, herunder oppdrettere, eksportører og importører. Vi har alltid minst fem uavhengige kilder, selv om ikke alle kildene nødvendigvis vises på trykk. Vi varierer hvilke kilder vi bruker, og bruker ikke de samme kildene hver gang.

– Noen lunde stabilt, ser det ut til. 115-120 kroner for 3-6. Sånn cirka etter det vi hører, sier en eksportør til iLaks.

Tosidig
– Det er jo lite fisk. Onsdag, 1. mai, ødelegger litt av uken. Prisen går ikke ned. Det kan jeg bare si. Det er lite fisk og lite marked. Det er en tosidig sak egentlig.

Han har fått med seg at slaktevolumene både i Norge og Chile, de to største leverandørlandene, har falt kraftig i vår.

– Det virker som det er lite fisk overalt. Samtidig er det ikke lett å få igjen prisen. Markedet er ganske smalt på den prisen. Vintersårene begynner å gro, så det blir mindre «prodfisk» fremover. Den verste perioden er nok ferdig. Det er mye mer kontroll på den nå. Og det er bra. For det var jo helt kaos her en stund, sier han.

– 114, 117 og 120 kroner på 3-6 kilo per nå, skriver en annen eksportør i en sms til iLaks.

Pakking
Dette nivået bekreftes av flere andre aktører.

– I lende der, ja, men sliter med å få fatt i folk idag, sier en trader.

– Jeg har akkurat fått bekreftet en bil på 124, 126 og 128 kroner på 3-6 kilo, så prisene går nok litt opp. Dette er i sør.

Han ligger med det en god del høyere enn snittet ellers idag.

– Ikke uvanlig det når det gjøres Kina-pakking og pakkeriet er i sør, sier han.