Gründerne dumper aksjene i Atlantic Sapphire

Nyheter
0

Holdingselskapene Alsco og JEA Invest, hvor gründerne Johan E. Andreassen og Bjørn-Vegard Løvik har hatt sine aksjer i Atlantic Sapphire, kvitter seg med sin beholdning i pionérselskapet i Florida.

Like etter stengetid fredag kom meldingen om at Alsco og JEA letter seg for totalt 1,1 millioner aksjer i Atlantic Sapphire. Salget er gjort til kurs 7,55 kroner, noe som betyr et samlet oppgjør på snaut 7,9 millioner kroner.

Les også: Holdingselskapet har over en halv milliard i gjeld

Eierposten har vært gjennom en brutal nedtur etter kurstoppen i februar 2021. Da var Vestnes-duoen største eiere i Atlantic Sapphire, og aksjene ble verdsatt til halvannen milliard kroner.

Siden den gang har kursfallet vært godt over 99 prosent.

Atlantic Sapphire har vært gjennom en sammenhengende rekke av produksjonsproblemer ved begge selskapets to oppdrettsanlegg i Florida og Danmark. Det sistnevnte anlegget brant ned i september 2021.

Atlantic Sapphire har investert totalt 685 millioner dollar i det gjenværende anlegget som er bygget over en tidligere tomatåker, en times biltur utenfor Miami. Selskapet har aldri tjent penger på oppdrettslaks.

iLaks har sendt en henvendelse til Johan Andreassen for en kommentar til aksjesalget.

Kursutvikling Atlantic Sapphire siste fem år. Kilde: Infront