Grieg Seafood vurderer å kvitte seg med virksomheten på Skye

Nyheter
746

I løpet av de kommende månedene vil Grieg Seafood vurdere strategiske alternativer for sin virksomhet på Isle of Skye i Skottland.

Onsdag morgen la Grieg Seafood ut sin ferske kvartalsrapport. Økte kostnader på Shetland og Canada spiser av resultatet til selskapet.

Samtidig i kvartalsrapporten opplyste Grieg Seafood om at de har satt i gang en prosess for å se på alternativer for sin virksomhet på Isle of Skye i Skottland.

Størstedelen av produksjonen til Grieg Seafood i Storbritannia er på Shetland. Selskapet har også fem anlegg på Isle of Skye, som er nærmere fastlandet i Skottland. Volumet på disse anleggene er ifølge Kvame på 4.000 til 6.000 tonn.

– På grunn av avstanden mellom øyene er det i dag få synergier mellom produksjonen på Skye og produksjonen på Shetland, sier Andreas Kvame, konsernsjef i Grieg Seafood i en pressemelding.

Ifølge Kvame vil Grieg Seafood derfor vurdere om andre strategiske alternativer vil gjøre det mulig for selskapet å skape større verdier på sikt. 

– Vi vil utforske flere muligheter. Alternativene kan omfatte ulike typer strategiske partnerskap, en virksomhetsoverføring av anleggene eller måter å utnytte lokale synergier bedre på, sier Kvame. 

Evalueringen er åpen og selskapet kan ikke si med sikkerhet at den vil føre til endringer.  

– Ellers har vi fullt fokus på å oppnå bærekraftig vekst i alle våre fire regioner. Målet, basert på dagens produksjonsstruktur, er å slakte 100 000 tonn i 2020 med en kostnad på eller under bransjesnittet, avslutter Kvame.