Gåsø og NTS har sikret seg 35,5 prosent av NRS

Nyheter
0

Styrker sin eierposisjon.

Fredag morgen bød NTS 209 kroner per NRS-aksje. Det priset Trondheim-baserte NRS til 9,2 milliarder kroner. Budet kom etter atislandske konkurransemyndigheter formelt godkjente avtalen om at NTS-datter MNH hadde solgt alle sine aksjer i Ice Fish Farm til Måsøval, mot oppgjør i aksjer i NRS.

Oppgjøret gjorde at NTS og dets storaksjonær Helge Gåsø fikk et eierskap på 34,57 prosent av NRS, og utløste dermed tilbudsplikt på alle NRS-aksjer som ikke var eid av grupperingen NTS, MNH eller Gåsø Næringsutvikling.

Øker
Søndag fremgår det av en børsmelding at NTS har sikret seg 417.311 aksjer i NRS til en snittkurs på 208,4176 kroner. Ingen aksjer ble ervervet over tilbudsprisen i det pliktige tilbudet (209 kroner – red. anm.).

Etter gjennomføring av transaksjonene kontrollerer NTS direkte og indirekte gjennom Midt-norsk Havbruk 13.858.040 aksjer i NRS, tilsvarende 31,8 prosent av antall aksjer og stemmer i NRS. Sammenholdt med de 1.624.607 aksjene som NTS skal erverve fra Gåsø Næringsutvikling, så vil NTS ha en eierandel på totalt 15.482.647 aksjer i NRS, tilsvarende 35,53 av antall aksjer og stemmer i NRS.

Videre har NTS i forbindelse med finansieringen av det pliktige tilbudet pantsatt de ervervede aksjene til fordel for Nordea.

NTS er definert som nærstående foretak til styreleder og primærinnsider i NRS, Helge Gåsø.

Spenning
Det er knyttet spenning til hvor mange NRS-aksjer NTS faktisk får hånd om med budet på 209 kroner. En av dem som definitivt ikke vil selge er investeringsselskapet Norway Fresh, kontrollert av familien Glastad i Farsund, som sitter på 10,2 prosent av NRS’ utestående aksjer.

– Budet er altfor lavt. Det er helt uaktuelt for oss å selge på det nivået, uttalte Endre Gladstad, styreleder i Norway Fresh, til Dagens Næringsliv fredag.

NTS’ bud på NRS står frem til 16. august.