Frøy skal bygge verdens største brønnbåt

Nyheter
4804

Frøy Rederi vil vippe «Ronja Storm» av tronen.

Sistranda-baserte Frøy Rederi skal bygge verdens største brønnbåt. Det bekrefter administrerende direktør Helge Gåsø overfor iLaks.

Helge Gåsø. FOTO: Hitra-Frøya.no

– Har plassert kontrakt på det som blir verdens største brønnbåt ved Sefine Shipyard i Tyrkia, skriver Gåsø i en SMS til iLaks.

Kontrakten bekreftes også av det tyrkiske verftet.

Den nye brønnbåten til Frøy får plass til 7.500 kubikkmeter vann i tankene. Den er dermed hakket større enn det som er verdens største brønnbåt i dag, «Ronja Storm», som har plass til 7.450 kubikkmeter vann.

Frøys nye brønnbåt blir 83,2 meter lang, og får en bredde på 30,9 meter. Til sammenlikning er «Ronja Storm» lengre med sine 116 meter, men er «bare» 23 meter bred.

Brønnbåten skal etter planen leveres medio 2021, og gå inn i charter for norsk kunde. Gåsø oppgir ikke prislappen på brønnbåten. «Ronja Storm» på sin side kostet omlag 500 millioner kroner.

– Både ledelse og ansatte i Frøy er stolt, og takker for den tillit som hermed er vist oss, skriver Gåsø.

Gåsø skriver videre at båten er spesielt godt rustet til avlusing med vann og «et annet redskap», uten å utdype noe mer.

– Mer vil jeg ikke kommentere, skriver Gåsø avslutningsvis.

Det er Møre Maritime som skal stå for designet av båten.

– Dette er et prosjekt vi har jobbet med en stund, skriver daglig leder i Møre Maritime, Svein K. Waagbø, i en SMS til iLaks.