Filetfabrikken: – Som bearbeidingsaktør i Norge er vi opptatt av at merkevaren norsk laks blir ivaretatt

Nyheter
0

Stor tilgang på produksjonsfisk påvirker ikke det kundene vil ha fra fabrikken.

Markedet flommer over av «prodfisk» (produksjonsfisk, fisk med sår og skader, som er ulovlig å eksportere uten feilretting – red.anm.) for tiden. Dette har skapt mye frustrasjon blant eksportører, som har hatt utfordringer med å få solgt superior laks på grunn av det.

Filetfabrikken holder til i nyoppførte lokaler på Hagan like nord for Oslo. Her har de et moderne bearbeidingsanlegg, som ble tatt i bruk i november i fjor. Daglig leder Stig Møller Kirkhus forteller at deres hovedfokus er at merkevaren blir ivaretatt.

– Som bearbeidingsaktør i Norge er vi opptatt av at merkevaren norsk laks blir ivaretatt i best mulig grad i markedene ute, sier han til iLaks.

Les også: Roger Hofseth: – Det skaper enorme følger for merkevaren norsk laks

Feilrettet laksefilet. Foto: Filetfabrikken

Endrer ikke på kundekravene
Kirkhus understreker at større mengder produksjonsfisk i markedet ikke forandrer på kundene sine kvalitetskrav.

– Våre kunder har svært strenge krav til kvalitet. Filetfabrikken er godkjent etter ASC, Global GAP og BRC og etterlever alle kravene i disse standardene. At det er tilgjengelig produksjonsfisk, endrer ikke på kundekravene og deres forventninger til kvalitet på våre leveranser, påpeker han.

Han legger til:

– Vi produserer fra alle sorteringer fra slakteriene som leverer fisk til oss, gitt at de lever opp til nevnte standarder.

Sikre merkevaren
Lederen for Filetfabrikken forteller at de streber etter å forholde seg til regelverket som er satt opp, og er opptatt av at kravene om feilretting av «prodfisk» etterleves.

– Vi forholder oss til det til enhver tids gjeldene regelverk for produksjon av norsk laks og er opptatt av at den merkevaren blir ivaretatt best mulig i markedene ute, sier Kirkhus.

Les også: Christian Chramer: – Så langt har ikke sakene i mediebildet påvirket omdømmet nevneverdig

Filetfabrikkens hovedprodukt er bearbeidet laks, men de utarbeider også produkter av hvitfisk og skalldyr. Fabrikken er en del av Blue Resource Group, som tidligere var kjent som Villa Seafood Group.

Illustrasjonsfoto: Bearbeidet laks i ferd med å bli spist. Foto: Blu Resource Group