Skrova-oppdretter Ellingsen Seafood håper på å ha normal og full drift ved slakteriet fremover.
Da algekrisen oppstod i mai og juni, mistet Ellingsen Seafood 90 prosent av fisken ved lokalitet Stabben. Senere lyktes selskapet med å redde ut all fisk fra en annen lokalitet, Skarvhausen.
I etterkant måtte Ellingsen Seafood permittere de ansatte på slakteriet og ved kassefabrikken Lopack.
18. juni møtte de algerammede oppdretterne, inkludert Ellingsen Seafood, fiskeriminister Harald T. Nesvik i Oslo for å blant se på hvilke mulige tiltak som kunne iverksettes for å redusere skadeomfanget med tanke på å opprettholde produksjonen etter algeangrepet.
Nesvik svarte senere med å gi lakseoppdretterne muligheten til å ta igjen noe av den tapte produksjonen.
Ellingsen Seafood har fått lov til å produsere mer fisk på to lokaliteter, slik at selskapet har er sikret slaktefisk i tiden fremover. Målet er at de permitterte ansatte skal være tilbake på jobb i utgangen av denne måneden. Ifølge Line Ellingsen skal slakteriet produsere fram til jul, deretter skal det rustes opp.
– Vi skulle egentlig gjøre det i høst, men på grunn av algesituasjonen er det mer hensiktsmessig å vente, sier daglig leder Line Ellingsen til Lofotposten.
I forrige uke skrev iLaks at en nedgang i salgsinntektene senket 2018-resultatet for Ellingsen Seafood. Til Lofotposten forteller Line Ellingsen at man er likevel er veldig godt fornøyd med fjoråret.
2019 skal også ha startet bra. De fire første månedene ga en margin på 50 prosent og 180 millioner kroner på bunnlinjen for Ellingsen Seafood. Line Ellingsen sier selskapet har tro på de kommer godt ut av inneværende år, algeproblemene til tross.