– Dette var en god nyhet

Nyheter
0

Sjømat Norge er fornøyde med at Stortinget trykker på for at regjeringen skal legge frem en ny miljøfleksiblitetsordning i år.

Interesseorganisasjonen, som representerer 900 medlemsbedrifter med over 20.000 ansatte, har lenge jobbet for å få på plass miljøfleksibilitetsordning. I dag ble det kjent at et bredt tverrpolitisk flertall ber regjeringen om å legge frem forslag om en ny ordning innen utgangen av 2024.

Les også: Krever forslag om miljøfleksibilitetsordning fremlagt før året er omme

– Dette var en god nyhet. Sjømat Norge er glad for at et nær sagt samlet Storting har lyttet til innspillene, for dette har vi jobbet med i lang tid, sier regiondirektør Krister Hoaas til iLaks.

Hoaas tror at dette er spesielt gode nyheter for oppdretterne i PO3 og PO4, men også for leverandørene.

– For oppdretterne på Vestlandet er dette spesielt viktig, siden de er satt i en så vanskelig situasjon med nedtrekkene. Dette vil potensielt gjøre det lettere for dem, men også lettere for leverandørindustrien.

Selv om regjeringen ikke har vært så meddelsomme om hvilke planer de har hatt for en ny miljøfleksibilitetsordning frykter ikke Hoaas ytterligere utsettelser. Denne gangen har regjeringspartienes egne representanter også stilt seg bak kravet.

– Nå er regjeringspartiene med på vedtaket. Da har jeg tro på at regjeringen vil levere, sier han.

Les også: Bjørlo og Venstre gir regjeringen frist ut året: – Uforståelig for oss dersom dette drøyer til 2025