– Det var ikke feil i Brennpunkt

Nyheter
1611

Isungset reagerer på NIFES’ og Sjømat Norges fremstillinger, gjengitt på iLaks, av NRK Brennpunkts dekning av dem i den mye omtalte oppdrettsdokumentaren som ble sendt torsdag kveld.

NIFES mener NRK Brennpunkt hevder at den vanlige oppdrettslaksen vi finner i butikkene ikke er trygg å spise.

Les også: Designet agenda fra Brennpunkt

Ikke utrygg
– Vi har aldri hevdet at fisken som vi finner i butikken er utrygg. Vi har ikke kommet med noen feilaktige påstander om det, slik NIFES hevder. Vi har gått gjennom dette studiet, og de har bekreftet at de har gjort interessante forsøk med en annen type laks enn den som finnes i butikken, sier Isungset til iLaks.

– Det har NIFES bekreftet. De har sett dokumentaren i forkant, og har ikke kommet med innsigelser om at noe skulle være feil. Så jeg er overrasket over at det kommer påstander om det.

Misvisende
Dernest reagerer Isungset på tittelbruken i saken Feil i NRK Brennpunkt.

– Det er en misvisende tittel, sier han.

– Vi intervjuet henne (Sjømat Norges styreleder Inger-Marie Sperre – red. anm.) om forholdet mellom villaks og oppdrettslaks. Hun sa det hun sa, hun fikk sitatsjekk på det. Det er et direkte sitat. Så at det skulle gi grunnlag for en slik tittel synes jeg er underlig.

– Hun kom med oppsiktsvekkende opplysninger i Brennpunkt, hun sa det hun sa, og det er ikke noe feil, understreker Isungset.