Derfor mener Atlantic Sapphire-gründeren at investorene er «keene» på selskapet

Nyheter
1877

Nå varsler Johan Andreassen at inntjeningen ikke er langt unna.

Atlantic Sapphire bygger for tiden verdens klart største landbaserte anlegg for laks.

I forrige uke skrev iLaks at Atlantic Sapphire prises til mer enn fem milliarder kroner etter nytt aksjebyks. Uken før det fortalte iLaks om Skagen-fondene som hadde 150 prosents avkastning på sin investering i Atlantic Sapphire. Mandag i forrige uke rykket DNB inn på aksjonærsiden med et kjøp på 1,25 millioner aksjer.

– Det er en grunn til at investorene er så keene på Atlantic Sapphire. Det er ordentlig laksekompetanse som står bak. Jeg har ikke gjort annet enn laks siden jeg gikk på ungdomsskolen. Det samme gjelder de andre i organisasjonen, sier Johan Andreassen til Finansavisen.

Johan E. Andreassen og medgründer Bjørn-Vegard Løvik kontrollerer aksjer for rundt 977 millioner kroner i selskapet. Ifølge Andreassen er inntjeningen rett rundt hjørnet.

– Vi kommer til å være i full drift og tjene penger på datterselskapsnivå i Danmark allerede i andre kvartal i år når vi er i full drift og anlegget produserer det det skal. Så går det ytterligere ett år før anlegget i Miami kommer ut med slaktefisk. Fra halvårsskiftet i 2020 er hele konsernet «cash positive», sier Andreassen.

Mandag formiddag er Atlantic Sapphire-aksjen sist omsatt til 92,50 kroner.