Pareto tror på «first mover advantage». Atlantic Sapphire hopper over 14 prosent

Nyheter
1035

Prises til mer enn fem milliarder kroner etter nytt aksjebyks.

Kort tid etter at DNB Markets tok opp dekning på Atlantic Sapphire, følger meglerkonkurrenten Pareto Securities opp med det samme. Pareto mener pionérselskapet, som for tiden fører opp verdens klart største landbaserte oppdrettsanlegg for laks i solfylte Florida, kan dra nytte av en «first mover advantage».

Dette innebærer et fortrinn av å ligge et godt stykke foran konkurrentene – og kunne kapitalisere på dette.

Vekstpotensial
«Vi forventer at selskapet vil øke produksjonen opp til 83.000 tonn i 2026, og generere 2,1 milliarder kroner i EBIT. Vi ser også betydelig vekstpotensial utover dette på grunn av den skalérbare forretningsmodellen. Vi tar opp dekning med en kjøpsanbefaling, kursmål 100 kroner, noe som betyr 20x 2022e og 4x 2026e EBIT,» skriver analytikerduoen Carl-Emil Kjølås Johannessen og Gard Aarvik i sin analyserapport.

Analytikerne anslår et årsvolum på 83.000 tonn i 2026 som et «konservativt» estimat.

Idet Paretos aksjemeglere har gjort unna ringerunden til sine investorkunder onsdag, er aksjekursen i Atlantic Sapphire opp 14,5 prosent. Aksjen er sist omsatt på 82,99 kroner, noe som priser selskapet til snaut 5,2 milliarder kroner.

  • Sjekk den siste aksjekursen i Atlantic Sapphire HER

Sannsynlig
Atlantic Sapphires konsernsjef og gründer, Johan E. Andreassen, ønsker ikke å kommentere aksjekursen.

– Jeg går ut fra at flere og flere investorer ser det som sannsynlig i at vi vil lykkes med det vi holder på med, sier han nøkternt til iLaks.

I forrige uke fortalte iLaks om Skagen-fondene som hadde 150 prosents avkastning på sin investering i Atlantic Sapphire.

Enorm
– Selv etter en veldig hyggelig aksjekursutvikling ser vi fortsatt på dette som en langsiktig investering. Den skal mangedobles i pris på grunn av det enorme potensialet i en bransje hvor konvensjonell oppdrett sliter med å vokse på grunn av regulering og biologiske problemer samtidig som etterspørselen etter laks vokser. De ligger mange år foran alt annet vi har kommet over av landbaserte prosjekter, uttalte porteføljeforvalter Cathrine Gether i Skagen.

Nå kan Gether glede seg over ytterligere kursvekst på sin investering.