Denne «isknuseren» skal hjelpe de ansatte ved Mowi-lokaliteten med å få tilbake nattesøvnen

Nyheter
1071

«Amron» er på vei til fra Namsos til Mowis lokalitet Kines i Sørfold kommune i Nordland.

Fraktebåten, som er eid av Midt-Norsk Kystservice i Flatanger, kan nemlig også brukes til å bryte is, skriver Saltenposten. Store mengder is på lokaliteten Kines har ført til at de ansatte ved lokaliteten må ha døgnvakt for å ha kontroll på utviklingen med isen.

Tirsdag ettermiddag befinner «Amron» seg i nærheten av øya Tomma på Helgeland, ifølge MarineTraffic.com. Båten er ventet å ankomme Sørfold tirsdag kveld eller natt til onsdag.

Slik så det ut ved lokaliteten i forrige uke. FOTO: Mowi

iLaks har forsøkt å kontakte driftsleder Kai Robert Rubbås, som henviser oss til kommunikasjonssjef Ola Helge Hjetland. Tidligere har Rubbås sagt det største problemet er at det legger seg is inni merdene, som gjør at de ansatte ikke får fôret laksen.

Ifølge værtjenesten Yr.no er det rundt fem minusgrader ved lokaliteten tirsdag ettermiddag. Det er ventet mildvær fra helgen av.

– Det er vi som har bestilt båten for å bryte opp isen litt før mildværet kommer. Det er ingen skader på merder eller utstyr og det går fint med fôring, skriver Hjetland i en oppdatering til iLaks.

Daglig leder i Midt-Norsk Kystservice, Øyvind Bekkavik, sier selskapet også tidligere har kjørt is for Mowi i Sørfold.

– Det er en lang fjord med mye tilsig av ferskvann. Ansatte om bord er dreven i det de holder på med og er effektiv.

– Tidsbruket på dette oppdraget er litt usikkert da vi ikke vet tykkelse eller eksakt hvor mye is som skal vekk, avslutter Bekkavik.