Chiles lakseeksport stuper – dype fall i fire av de fem største markeder

Nyheter
728

Koronapandemien legger hardt press på landets oppdrettsnæring.

AquaChile, Cermaq, Mowi og Salmones Aysén dannet i mai Consejo del Salmón, det chilenske lakserådet. Avisen La Tercera melder at det i den første kvartalsrapporten fra handelsorganisasjonen fremgår at eksporten har falt med en fjerdedel på noen måneder. Organisasjonen er ansvarlig for 42 prosent av produksjonen av laks og ørret i Chile.

“På kvartalsnivå viser eksporten av laks og ørret i tredje kvartal 2020 USD 865 millioner en nedgang på 23,2 prosent i samme kvartal i fjor, med den største nedgangen kvartalsvis hittil i 2020 sammenlignet med året før», fremgår det av rapporten.

Les også: Chilenske lakseoppdrettere rystet etter prisfall

«Ved gjennomgangen av månedlige data falt eksporten av laks med henholdsvis 24,5 prosent og 26,7 prosent i september og oktober. Begge falt betydelig, men mindre enn augusts 29 prosent», heter det.

Eksporten til større destinasjoner falt i oktober fra samme måned i 2019. Av de fem største laksekjøperne var Russland den eneste som så en økning i forsendelsene den måneden,  med 21 prosent. I oktober gikk lakseksporten til Kina ned med hele 92 prosent, sammenlignet med året før.

iLaks rapporterte søndag at frossenlaks fra Chile for tiden selges til priser under 30 kroner kiloet.