Brennhet skattedebatt i sosiale medier

Kommentarer
0

Det koker i kommentarfeltene.

Det traff utvilsomt en nerve. Nå er det riktignok en gjenganger at rikinger klager på formueskatten like før stortingsvalg, men når samfunnsbyggeren og oppdrettsgründeren Gustav Witzøe gjør nettopp dette – og får så hatten passer av sosialistiske og kommunistiske politikere – er det egnet til å engasjere.

Bjørn Willumsen: «E ju bære å fløtt te Bø i Vesterålen. Det e farandes veg»

Les også: SV-topp om Witzøes skatteutspill: – Uhorvelig frekt

iLaks har, i likhet med en lang rekke aviser, dekket skatteutspillene. Sakene engasjerer, og det gjør debatten i kommentarfeltene på Facebook også. Diskusjonene har pågått mer eller mindre sammenhengende siden fredag. Hele helgen og videre inn i denne uken. På iLaks’ Facebook-side er godt over 700 kommentarer foreløpig registrert under et knippe skatteartikler. Og debatten er slett ikke over.

Even Sjøli: «At formuesskatt og skatt på arbeidende kapital skal betales uansett økonomisk resultat til en bedrift er uhørt!»

Les også: SalMar tillitsvalgt: – Kari Elisabeth Kaski breker ut av seg uvitenhet om norsk oppdrettsnæring

SalMars hovedkvarter. Foto: Ronny Teigås

Facebook er for mange deres viktigste arena for meningssbrytning. For oss som bransjemedium er det viktig å legge til rette for diskusjon innen de fagområdene vi dekker. Alle som ønsker det får komme til orde – så sant de ikke kommer med injurier.

Ingeborg Kjerstad: «Alle kapitalister skulle bare flyttet ut – sånn at folk hadde sett realiteten… blitt skralt med penger i statskassa. Kanskje det hadde blitt en annen låt i pipa.»

Les også: Rødt-politiker ber Witzøe selge og flytte ut: – Det er fullt mulig å gå inn med statlige penger

iLaks har snaue 21.000 følgere på Facebook. Det er vesentlig mer enn noen andre norske oppdrettsmedier, men, og det er minst like viktig her, sakene er åpne for alle. Det betyr at alle kan lese og diskutere dem. Debatten er ikke utelukkende for de få med betalende abonnement eller som nøyer seg med å lese overskriftene. Det driver engasjementet.

Børge Prytz-Larsen: «De er ikke interessert i å diskutere sak. Kun ideologi at de rike skal gi til de fattige. De fleste forstår at dette er en symbol skatt. Det beste hadde vært å satt fokus på alternativ skatt legging i stedet for formue beskatningen. Men det er valg og Kaski og co tror at det er stemmer å hente på å sette samfunnsbyggere opp i mot folket.»

Foruten å levere bransjenyheter daglig vil vi legge til rette for en inkluderende og åpen diskusjonsarena. Vi teller ikke bare klikk og annonser. Vi verdsetter engasjement og kunnskap. Og det håper vi også leserne og debattantene gjør.

Kristofer Reiten: «Dere må huske at Salmar driver fra fra Frøya mens mange av de andre oppdretterne allerede har majoritetseiere som har flyttet ut. Vanskelig å forstå rettferdigheten i at Witsøe familien skal betale 250 mill i skatt på sitt eierskap i Salmar mens Frediksen betaler 0 for å være eier i Mowi. Lokale eiere er det viktigste bidraget til stabile distriktsarbeidsplasser vi har i Norge.» 

Ernst Olav Blakstad: «SV bør begynne å bake kake i stedet for bare å spise den.»