SV-topp om Witzøes skatteutspill: – Uhorvelig frekt

Nyheter
0

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski mener gründeren bør selge seg ned i SalMar.

Det var i går Gustav Witzøe, konsernsjef og hovedaksjonær i SalMar, tok til orde for å fjerne formueskatten. Witzøe og hans familie betaler årlig 270  millioner kroner i formueskatt.

– Dersom familien vår hadde flyttet til utlandet, eller solgt den til en utlending, ville bedriften ha spart flere hundre millioner kroner i året. Det handler om norsk eierskap, etter at nesten alle våre konkurrentland har fjernet denne skatten, uttalte Witzøe.

Dette får Kari Elisabeth Kaski (SV) til å se rødt.

– Dette er uhorvelig frekt av Witzøe. En mann som har tjent milliarder på norske naturressurser, på laksen og fjordene våre, truer altså med å flytte ut av landet framfor å skulle bidra til fellesskapet han har blitt så rik i, sier Kaski til VG.

Hun mener Witzøe bør selge seg ned i SalMar, oppdrettselskapet han har bygget opp fra grunnen etter å ha kjøpt et konkursbo i 1991.

– Witzøe bekrefter her at han selv vil unngå å bruke penger på å investere i eget selskap og skape flere arbeidplasser og verdier, fordi han heller vil beholde hele sitt eget og sønnens eierskap i selskapet. Hvis det er helt umulig å betale formuesskatt fordi han ikke har de pengene tilgjengelig får han selge litt av selskapet, sier Kaski.

Kaski får støtte fra Aps nestleder, Hadia Tajik.

– Rikfolk kan ikke melde seg ut av spleiselaget, Witzøe, skriver hun i en e-post til VG.