Brandal erstatter Taknes i toppjobb i Aquaship/Intership

Nyheter
0

Ole Peter Brandal blir administrerende direktør i fusjonerte AquaShip/Intership.

AquaShip/Intership slo seg sammen i desember 2023 og er en ledende, global operatør av servicefartøy for oppdrett. Selskapet har en flåte på 38 fartøy og nesten 700 ansatte som opererer i Chile, Storbritannia, Irland, Canada og Norge.

– Dette er en veldig spennende tid for oss, med store muligheter globalt. Vi har aktive og inspirerende eiere, med ambisjoner og visjoner jeg fullt ut deler. Det har motivert meg til å ta roret og sette kursen fremover, sier Ole-Peter Brandal, tidligere toppsjef i Intership, i en pressemelding.

Meldingen kommer fire uker etter at det ble kjent at Brandal skulle følge selskapet videre som styremedlem og rådgiver.

Nå er vil Sverre Taknes vil gå over fra stillingen som administrerende direktør til en rolle som styremedlem og strategisk rådgiver, heter det i meldingen.

Taknes og Brandal har jobbet tett sammen siden sammenslåingen, og har kontinuerlig diskutert hvordan de best kan organisere for fremtiden.

– Siden jeg grunnla AquaShip i 2005, har jeg fått jobbe sammen med et enestående team og bygge et selskap som står helt i front i næringen vår. Jeg er dypt takknemlig for å ha fått muligheten til å lede AquaShip. Når jeg nå går over i styret, gleder jeg meg til å fortsette å forme den strategiske retningen til AquaShip/Intership og støtte Ole-Peter, som jeg har jobbet tett sammen med siden desember, sier Taknes.

Alex Schukin, styreleder i selskapet, ser frem til å jobbe videre med både Brandal og Taknes.

– Vi setter pris på alt Sverre har gjort for AquaShip/Intership og å forene selskapene. Han vil ha en viktig rolle i strategien og på flere nøkkelområder fremover. Fremtiden vår er ambisiøs og spennende, og jeg er trygg på at vi vil nå målene våre sammen, sier Schukin.

– Sverre har vært avgjørende for å bygge et solid fundament for selskapet. Vi har jobbet tett sammen i mange måneder nå, og løpende diskutert hvordan vi best organiserer oss for fremtiden. Jeg er takknemlig for muligheten til å lede AquaShip/Intership og bygge videre på suksessen vår fremover. Sammen med de dyktige folkene våre, vil vi fortsatt jobbe for å overgå forventningene fra både kunder, ansatte og alle rundt oss, sier Brandal.

Lederskiftet er en del av en strategi for å utnytte den kombinerte styrken til AquaShip og Intership, og forbedre selskapets markedsposisjon. Styret er trygg på at denne endringen vil bringe nye perspektiver til selskapets virksomhet, samtidig som kontinuiteten i ledelsen og det strategiske fokuset opprettholdes. 

AquaShip/Intership har en flåte bestående av 38 ulike fartøy, deriblant brønnbåter for levende fisk, hjelpefartøy, slaktebåter, fôrbåter, servicebåter. Båtene er engasjert i Norge, Skottland, Chile, Canada og Irland.