Brandal: – Da fant jeg ut at jeg skulle klare en periode til

Nyheter
0

Sverre Taknes ba om avløsning midt i fusjonsprosessen.

Mange hevet øyenbrynene da det 9. mai ble det kjent at Ole-Peter Brandal tok over for Sverre Taknes som administrerende direktør i det fusjonerende brønnbåtrederiet Intership/Aquaship. Meldingen kom bare fire uker etter at det ble meldt at Brandal skulle følge selskapet videre som styremedlem og rådgiver. Nå er dette snudd på hodet. Ifølge Brandal var det Taknes som tok initiativet til omrokkeringen.

– Jeg skulle inn i en styre/rådgiverrolle, og var forberedt på det. Og så ble det et ønske om at vi skulle snu opp ned på det. Da fant jeg ut at jeg skulle klare en periode til, sier han til iLaks.

Ingen dramatikk
Brandal medgir at det kan se litt spesielt med en slik endring midt i en fusjonsprosess, men han ønsker ikke å spekulere i hva som er bakgrunnen for det som har skjedd.

– Han (Taknes) har, sammen med eierne, funnet en løsning som innebærer at vi snur opp ned på det. At jeg tar hans stilling og han tar den rollen jeg var tiltenkt, forklarer Brandal.

Sverre Taknes, som er på reise, bekrefter at de er blitt enige om å endre på rollene.

– Mitt syn er at det ikke er noe dramatikk i dette, annet enn at vi er enige om å bytte om på rollene fremover, skriver han i en SMS.

Overtalt av styret
De fusjonerende rederiene har engasjert kommunikasjonsrådgivningsselskapet Kruse Larsen i denne saken. Seniorrådgiver Jakob Mæhle forteller at det var styret som kontaktet Brandal om den nye rollen.

– Jeg kan si at det rett og slett er styret som har klart å overtale Ole-Peter til å bli værende i stillingen. Han hadde planer om å trekke seg mer tilbake, men fortsetter nå som sjef, forklarer han i en e-post.

American Industrial Partners Capital Fund VII, LP, et investeringsfond som forvaltes av American Industrial Partners (AIP), er majoritetseier og kontrollerende aksjonær i det nye rederiet.