– Blir selskapet solgt, og jeg får seks millioner kroner, skal jeg seriøst vurdere å pensjonere meg

Nyheter
0

Hans Martin Storø var innstilt til å bli ny styreleder i NTS. Likevel stemte han mot grupperingen som ville ha ham som styreleder under generalforsamlingen.  

Storø, som er tidligere fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre, sitter på en aksjepost på 0,4 promille av NTS, samt at han forvalter en aksjepost på en prosent på vegne av Guntvedt Holding, der han er styreleder. Aksjeposten til holdingsselskapet er etter dagens Mowi-bud verdt rundt 140 millioner kroner, mens Storø sitter på en aksjepost verdt rundt seks millioner kroner.

Storø tror imidlertid ikke selskapet blir solgt for prisen Mowi tilbyr. Budet reflekterer ikke de underliggende verdiene i selskapet, mener han.

NTS Kråkøya. Foto: NTS

Advarer
– Nei, men hvis det blir et salg så er jeg opptatt av at aksjonærene skal få en så høy pris som mulig for aksjene sine. Blir selskapet solgt, og jeg får seks millioner kroner, skal jeg seriøst vurdere å pensjonere meg, sier Storø til NT24 (bak betalingsmur).

Les også: Vindheim: – Vi er invitert av et flertall av aksjonærene i NTS til å komme med et tilbud

Samtidig advarer han mot at selskapet selges. Storø mener det vil være katastrofalt for verdiskaping og sysselsetting i Ytre Namdal hvis NTS selges, og slaktes, og sier han skal kjempe så lenge han kan mot det.

Motivasjon
– Planen min var som styreleder å gjøre et siste forsøk på å få til enighet blant aksjonærene om vegen videre, og for å unngå et salg. Jeg hadde ikke motivasjon til å gå på vervet som styreleder for å avvikle selskapet. Klarer vi ikke å finne ei løsning, vil et salg bli en realitet, mener Storø.

Gitt at Mowi får hånd om NTS-aksjene, vil selskapet sikre seg en produksjonskapasitet på 124.000 tonn laks. Dette kommer i tillegg til selskapets egen, som var 466.000 tonn i fjor. Med nær 600.000 tonn i årsproduksjon vil et nytt Mowi/NTS bli vel tre ganger større enn de nærmeste utfordrene SalMar, Lerøy og Cermaq.