Vindheim: – Vi er invitert av et flertall av aksjonærene i NTS til å komme med et tilbud

Nyheter
0

Oppkjøpsbud kommer etter invitasjon fra NTS-utbryterne.

Mandag morgen kom budet på 110 kroner per NTS-aksje. Men det er ikke et fiendtlig oppkjøpsbud.

– Vi er invitert av et flertall av aksjonærene i NTS til å komme med et tilbud på NTS-gruppen. Dette er en vennlig respons på den henvendelsen, og et industrielt fremstøt fra Mowi sin side, sier Mowi-sjef Ivan Vindheim til E24.

Attraktivt
Grupperingen som har invitert Mowi, og sannsynligvis andre storoppdrettere, til å by på selskapet er identisk med den som bød 105 kroner for en uke siden.

– Så håper vi et slikt tilbud kan være attraktivt for selskapets aksjonærer og ansatte, sier Vindheim.

Les også: – Passer godt med Mowi

Overfor IntraFish bekrefter NTS’ største aksjonær, Helge Gåsø, at invitasjonen om å la Mowi by på selskapet ikke kommer fra ham.

Tror på mer
Finansmarkedet har imidlertid ingen tro på at budet på 110 kroner per aksje går gjennom. NTS-aksjen stiger 11,5 prosent, til 122,50 kroner, etter en times handel. Det er 12,50 kroner over budet.

Samtidig er Mowi-aksjen opp 0,7 prosent.

Norway Royal Salmon (NRS), som er 68 prosent eid av NTS, stiger med 7,7 prosent i verdi.

Brønnbåt og servicerederiet Frøy, 72 prosent eid av NTS, ser imidlertid sin aksjekurs falle med 2,7 prosent. Mowi har tidligere kvittet seg med sine brønnbåter og arbeidsbåter, da dette ikke inngikk i selskapets kjernevirksomhet.

Gitt at Mowi får hånd om NTS-aksjene, vil selskapet sikre seg en produksjonskapasitet på 124.000 tonn laks. Dette kommer i tillegg til selskapets egen, som var 466.000 tonn i fjor. Med nær 600.000 tonn i årsproduksjon vil et nytt Mowi/NTS bli vel tre ganger større enn de nærmeste utfordrene SalMar, Lerøy og Cermaq.