Bjørn Rune Gjelsten kan bli indirekte eier i Nova Sea

Nyheter
1709

Investoren vil kjøpe alle aksjene i Helgeland Invest for 900 millioner kroner gjennom sitt selskap Gjelsten Holding.

Helgeland Invest eier blant annet aksjene i Helgelandsbase Holding og Mo Industripark. Med på kjøpet kommer 20 prosent av investeringsselskapet Vigner Olaisen, som gir indirekte eierskap til ti prosent av oppdrettskjempen Nova Sea, skriver Helgelands Blad.

Pris for handelen er ikke kjent, men gitt to ganger egenkapitalen i Helgeland Invest, går disse aksjene for en halv milliard i et videresalg. Ved årsskiftet lå det 187 millioner i kontanter i Helgeland Invest. Selskapet hadde også drøyt 300 millioner i utestående gjeld til firma de selv er medeier i.

Les også: Vil selge aksjeblokk i Nova Sea-eier

Bjørn Rune Gjelsten. ARKIVFOTO: Lier kommune

Nova Sea omtales i regnskapet fra Helgeland Invest som «vår største og viktigste næring når det gjelder reelle verdier», og har bidratt med rundt 200 millioner til Helgeland Invest gjennom aksjeutbytte, de siste årene. Avisen viser til verdianslag på hele Nova Sea til åtte milliarder kroner.

Gjelsten har nå gjort avtale om videresalg av aksjene i Helgelandsbase og Mo Industripark i løpet av ett år.

– Vi håper vi har gjort en fornuftig deal, sier prosjektleder Ola T. Gjørtz i Gjelsten Holding.

– Vi gleder oss til å reise nordover og møte folkene. Vi har lange briller på våre investeringer. Vi har hatt møter med flinke folk, som har kontroll på hva de driver med. Vi kan bidra med ytterligere kompetanse og kapital i fortsettelsen, sier Gjørtz til Helgelands Blad.