BEWiSynbra inngår samarbeidsavtale med SalMar – starter bygging av ny EPS-fabrikk på Senja

Nyheter
932

Blir BEWiSynbras femte fabrikk i Norge.

Det som lenge har vært ganske kjent, nemlig at BEWiSynbra etablerer seg i tilknytning til SalMar nye gigantanlegg på Senja, bekreftes tirsdag morgen i en pressemelding.

«BEWiSynbra, en ledende leverandør av emballasje og isolasjonsløsninger i Europa, inngår en langsiktig avtale med SalMar om levering av fiskekasser til SalMars nye slakteri- og prosesseringsanlegg på Senja i Nord-Norge, InnovaNor», heter det i pressemeldingen fra BEWiSynbra.

BEWiSynbra har i dag fire fabrikker i Norge hvor det primært produseres fiskekasser av ekspandert polystyren (EPS). EPS har lenge vært et foretrukket materiale for emballasjeprodukter, inkludert til transport av laks. Fordi EPS består av 98 prosent luft, er det hensiktsmessig å etablere produksjon av EPS kasser i nærheten av der kassene skal fylles med produkter, ifølge BEWiSynbra.

– Vi er stolte av å bygge Nord-Norges største og mest moderne laksefabrikk på Senja. InnovaNor er strategisk viktig for oss i SalMar, da anlegget vil gi oss betydelig økt fleksibilitet og videreforedlingskapasitet i Nord-Norge. Vi er derfor veldig fornøyde med at BEWiSynbra ønsker å styrke sin satsning i denne regionen i samarbeid med oss, sier Frode Arntsen, direktør for industri og salg i Salmar.

Grunnarbeidet for Salmars nye fabrikk på Senja, InnovaNor, startet i august i fjor. Produksjonsstart er forventet i midten av 2021. Fabrikken har en prislapp på 675 millioner kroner.