To nye aktører vurderer å etablere seg i tilknytning til SalMars nye gigantfabrikk på Senja

Nyheter
2320

Kan bli mer aktivitet på Klubben Næringspark i forbindelse med SalMars kommende slakteri, InnovaNor.

Artikkelen er oppdatert onsdag kveld med nye opplysninger om etableringene.

– Det er med glede at SalMar kan kunngjøre ytterligere to etableringer på Klubben Næringspark da også Nutrimar og BEWiSynbra vil etablere seg i tilknytning til InnovaNor. Slik får vi ivaretatt full verdiskaping og utnyttelse av hele laksen, og vi får også en integrert isoporproduksjon på området, skriver Frode Arntsen i en e-post til iLaks.

Da iLaks snakket med Arntsen i forrige måned, fortalte han at grunnarbeidet for SalMars nye gigantfabrikk på Senja starter i august. Noe han gjentar også nå.

– Tomtearbeidet på Klubben går for fullt og byggestart for InnovaNor er i august med etterfølgende og parallelle prosesser for NutriMar og BEWiSynbra.

ILLUSTRASJON: SalMar

Rune Kvilvang, leder for den norske virksomheten av BEWiSynbra, bekrefter etableringen. Han sier det er for tidlig å gå ut med tall rundt investeringer og størrelsen på fabrikken til BEWi.

– Vi har jobbet med SalMar en god del måneder, og vi gleder oss veldig til å komme i gang med byggingen. Vi har noen oppgaver vi må ferdigstille før vi kan sette spaden i jorda, men ambisjonene er å henge med i fremdriften til SalMar, og være produksjonsdyktig før SalMars fabrikk åpner, sier Kvilvang til iLaks.

Nutrimar produserer proteinpulver og lakseolje av lakseavskjær fra SalMars slakteri InnovaMar på Frøya. Planen er å gjøre det samme for InnovaNor, men styreleder i Nutrimar, Erik Hernes, understreker at ingenting er avgjort.

– Det er riktig at vi er interessert i en mulig etablering, men det er ikke besluttet i vårt styre. Vi er i dialog med SalMar og andre interessenter om hvordan en eventuell etablering best kan skje, skriver Hernes i en SMS til iLaks.

Det var Folkebladet som omtalte saken først i onsdagens papirutgave.