I august starter grunnarbeidet for SalMars nye gigantfabrikk på Senja

Nyheter
2797

Endring i planene for InnovaNor.

I desember sprengtes første salve for SalMars nye slakte- og prosesseringsanlegg i Klubben næringspark i Lenvik kommune. Byggingen av fabrikken, som har en prislapp på 675 millioner kroner, skulle opprinnelig startet denne våren, men nå er planene forskjøvet litt.

Det bekrefter konserndirektør for salg og industri hos SalMar, Frode Arntsen overfor iLaks. Arntsen er også prosjektleder for det nye slakteriet.

Frode Arntsen. FOTO: SalMar

– Utbyggingen på Klubben går sin gang og er stort sett i henhold til plan. Det er et stort prosjekt med flere tilhørende og parallelle prosesser som involverer flere aktører, blant andre Lenvik kommune og Troms Kraft, skriver Arntsen i en e-post til iLaks.

– Dette har bidratt til at vi har gjort oss litt mer flid i prosjekteringen av både tomt, infrastruktur og selve fabrikken, og derfor vil oppstart av grunnarbeid skje i august, fortsetter han.

Arntsen forteller videre at hovedentreprenør blir HENT med base i Trondheim, i tillegg til at flere underentreprenører fra Nord-Norge ligger godt an til å få ulike jobber.

– Samarbeidet med kommunen og lokale entreprenører på tomtearbeidet har hittil fungert meget bra, likeså kontakt og samarbeid med innbyggerne i nærområdet, avslutter Arntsen.

Slik skal anlegget se ut når det er ferdig. ILLUSTRASJON: SalMar