Boston-basert grossist ser mot Europa for å skaffe seg laks.
John Nagle har importert fisk til USA siden 1887. Selskapet selger til lokale fiskemarkeder så vel som distributører, og HORECA-kunder i New York, Philadephia, Baltimore og Washington DC. John Nagle behandler et bredt utvalg av fisk på det 7.400 kvadratmeter store anlegget, strategisk plassert i Seaport District, nær Boston Logan International Airport og to motorveier.
– Det er manko på det som kommer ut av Chile. Og det er god tilgjengelighet ut av Europa. Østkysten har ikke mye fisk, sier lakseselger Ed Stanton til iLaks.
Problemer
– Vestkysten har mange forskjellige problemer, stigende temperatur og alger, og en må finne ut hvor den beste verdien er for tiden, sier han videre.
Nettopp tilbudsknapphet, særlig på storlaks, ble fremhevet som en nærliggende årsak etter at lakseprisen ble klokket inn midt på 60-tallet fredag. En må fem år tilbake i tid for å registrere høyere laksepriser i andre halvdel av juli, en periode som preges av økende utbud og dempet etterspørsel.
– Vi har fortsatt klart å få chilensk [laks] inn ukentlig. Vi har ikke hatt noen forstyrrelser med leverandøren vi bruker, sier Ed Stanton.
Forsyning
– Jeg vil si at det ikke er så mye produkt tilgjengelig for tiden, som du gjerne skulle tro det ville være. Men vi får absolutt fortsatt jevn forsyning.
Hovedtyngden av laksen John Nagle kjøper inn er fra Norge, men de tar gjerne færøyisk, skotsk og islandsk «hvis prisen er riktig», som er det viktigste for størstedelen av kundene.
– Vi har definitivt sett en økning i lakseprisen de siste tre eller fire månedene, og det føles som om det vil fortsette en trend i den retningen, sier Stanton.