Vil du være en del av den blå matrevolusjon? SjømatNorge retter denne våren søkelyset mot havrommet. Spørsmålet er hva som må til for å ta i bruk mer av vannmassene. Organisasjonen arrangerer flere seminarer i de største byene i Norge. Første ut var Oslo, nå følger Tromsø etter.
– Nå spør vi om vi har nok plass til å starte revolusjonen, sier direktør for næringsutvikling og samfunnskontakt i SjømatNorge, Aina Valland.
28. april inviteres alle til seminar i Kulturhuset i Tromsø.
– Vi håper på like stor suksess som i Oslo, der vi fylte Litteraturhuset, sier Valland som håper på god diskusjon.
– Forrige uke ble vi nok en gang minnet om at sjømatnæringen er en av næringene som bør ta ansvar for å bære velferden i Norge, da statsminister Erna Solberg gjestet SjømatNorge årskonferanse. Skal vi klare dette må vi ha gode diskusjoner og innspill. Derfor inviterer vi til seminar.
SjømatNorge arrangerer seminarene i samarbeid med Tekna.
Foreløpig program:
Åpning og innledning
v/adm.dir i SjømatNorge, Geir Ove Ystmark
Laksenæringens ringvirkninger og betydningen for lokaliteter
v/forsker Otto Andreassen, NOFIMA
Hvordan skal næringen sikres mer og bedre areal?
v/professor Bjørn Hersoug, UIT
Kommunene – hvordan legges det til rette for areal?
En voksende leverandørindustri, – mer plass?
v/business developer Trude Olavsen, Akva Group
Hva trenger vi av areal i fremtiden?
v/konserndirektør Stig Nilsen, Lerøy
Fremtidens farleder – mer plass?
v/Kystverket
Debatt med paneldeltakere og diskusjon med salen.