Studien besto av nesten 20 år med informasjon fra 65.215 personer som ble rekruttert i Nurses ‘Health Study II, melder Time. Som en del av komplekset studien ble kvinnene bedt om informasjon om sine dietter og helsemessige forhold. Det tok ikke lang tid for en interessant trend å begynne å ta form: De som spiste fisk hadde mye lavere sannsynlighet for å få hørselstap. Deltakernes fiskepreferanse varierte fra laks til snapper, men de helsemessige fordelene forble den samme, skriver tidsskriftet The Medical Daily.
Selv om den eksakte årsaken til denne koblingen mellom fiskedietter og hørsel er ikke helt klar, har forskkningsleder Dr. Sharon Curhan en hypotese.
– Blodstrømmen til det indre øret må være svært godt regulert for å møte sin høye energibehov, sier Curhan til Time. De langkjedete omega-3 flerumettede fettsyrer som finnes i fisk kan spille en rolle i å hjelpe blodstrømmen. En annen teori er at en av de viktigste komponentene som finnes i fisk kan være en integrert del i auditiv neuroutvikling.
Å spise fisk har vært forbundet med en nesten uovertruffen mengde helsemessige fordeler, spesielt for kvinner. Tidligere studier har funnet dietter rike på marine omega-3 fettsyrer reduserer kvinners sjanser for å utvikle hjertesykdom, gir viktige næringsstoffer for fosterutvikling, lavere risiko for Alzheimers sykdom og hjelper barn til å score bedre på lesing og matematikktester. Likevel kan overforbruk av visse fiskeslag faktisk gjøre det motsatte og få negative helsemessige konsekvenser.
The Food and Drug Administration og Environmental Protection Agency har rådet begrenset forbruk av fisk med høye verdier av kvikksølv, som tunfisk, Chilean sea bass og sverdfisk. Høy eksponering for kvikksølv i mennesker kan skade hjernen, hjertet, nyrene og immunsystemet. Eksponering hos gravide kvinner ble funnet å påvirke utvikling av nervesystem for ufødte barn.