Balanse i markedet

Nyheter
881

En selger hos en større oppdretter ser et stabilt prisbilde for laks fredag.
– Ja, det synes jeg det har vært gjennom hele uken. Og så er det litt utsikter til en kortsiktig MTB-hjelp. At 3-4 er en liten krone opp, er det noen som har antydet og en som har bekreftet. Ellers er det litt stillingskrig.

– Det var jo flere som trodde på mer volum denne uken og at nye kanaler til Russland ikke var kommet på plass, så mange trodde på prisnedgang. I hvilken grad det skal løfter seg, vet jeg ikke. Generelt kan man mene hva man vil om MTB, men de fleste er vel enige i at den kortsiktige effekten er åpenbar, sier han til iLaks.

Han viser til priser på 29-30 kroner FOB anlegg i Nord-Norge på 3-4 kilos laks.
– 4-5 ligger på 30,50-31 kroner og 5-6 på 34,50 kroner, sier han, men legger til at han ikke har solgt så mye 5-6 på dette nivået. – Vi fryser eller sender det med fly til Asia, men du får ikke det på Europa med det første, påpeker han.

En eksportør på Vestlandet ser stabile priser.
– Det så bra ut tidligere, men for oss har det blitt dårligere og dårligere ut i uken. Det er stabilt, men den må ned den større fisken, sånn vi ser det, sier han og viser til priser på 28, 30 og 31 kroner til oppdretter i Nord-Norge for henholdsvis 3-4, 4,-5 og 5-6 kilos fisk.

Han har ikke sett noen endring som følge av gårsdagens økning i maksimal tillatt biomasse.
– De fleste har sultet fisk og gjort den klar. Det var for mye fisk denne uken her tydeligvis. Jeg tror ikke vi får igjen prisene ute. Det stabilt til litt ned på kjøpsprisene, tror jeg.

Han legger ikke skjul på at han er skeptisk til en økning i MTB’en i et marked som sliter med lave priser.
– Det er en halv måned med økt fôring. Det er ikke bra, sier han.