Åpner for å skyve på slaktevolumer

Nyheter
609

En vår og sommer med uvanlig høye sjøtemperaturer har gitt god tilvekst i oppdrettsanleggene til Lerøy-konsernet. Lerøy Seafood Group guider idag et rekordhøyt slaktevolum på 181.500 tonn laks og ørret, inkludert tilknyttede selskaper, for 2014. Normalt vil omlag 60 prosent av slakten skje i andre halvår, da etterspørselen er sterkest.

Lerøys konsernsjef Henning Beltestad tar likevel et forbehold her under sin presentasjon av selskapets resultater torsdag formiddag.

– Her kan komme endringer, dersom det blir endringer på MTB-regimet i forbindelse med Russland-saken. Dersom det blir endringer, vil nok en del av dette volumet bli skjøvet inn i første kvartal, sier han under presentasjonen som blir holdt på Radisson Hotel Bryggen i Bergen.

– Utfordringene Russland har påført oss føler vi litt på kroppen, selv om det er noen som mener det ikke er så stort problem, sier Beltestad.

Lerøy, i dialog med Kontali Analyse, forventer en tilbudsvekst på 7,6 prosent i verdens lakseproduksjon i år. I 2015 forventes kun 1,2 prosent økning i verdensproduksjonen av laks.