Selskapet tredobler med det kapasiteten på filetproduksjonen. Investeringen skaper arbeidsplasser – og gjør at selskapet kan ta imot mer produksjonsfisk.
Det oppgraderte anlegget vil ha en kapasitet på 10.000 tonn i året, og blir betjent av doble skift. Dette øker behovet for arbeidskraft. Prosjektet har inkludert full renovering og utvidelse av bygget på cirka 250 kvadratmeter, samt investering i ny mottaksløsning og filetlinje.
Det skriver Sotra Fiskeindustri og Coast Seafood (som Sotra Fiskeindustri er en del av) i en pressemelding.
Åpne for ekspansjon
– Sotra Fiskeindustri har skjært filet i over 20 år, og har en bunnsolid kompetanse på området. Vi opplever stor vekst i denne delen av markedet, og med ny filetlinje og utvidelse av produksjon til to skift kan vi dekke behovet i markedet vesentlig bedre, sier daglig leder i Sotra Fiskeindustri, Trond Helge Nyegaard.
Den økte kapasiteten vil også gjøre det mulig for Sotra Fiskeindustri å ta imot mer produksjonsfisk fra oppdretterne, noe som har vært sterkt etterspurt.
Sotra Fiskeindustri sysselsetter nå 230 mennesker, men er åpne for ytterligere ekspansjon. Satsingen vil skape 30 nye arbeidsplasser.
Betydelige investeringer
Coast Seafood har samarbeidet med Sotra fiskeindustri siden 1996, og overtok alle aksjene i selskapet våren 2021. Siden har Coast investert betydelig for å bidra til både vekst og høy produksjonskvalitet.
– Denne utvidelsen er første steg i vår utvikling av produksjonsanlegget. Vi har lagt til rette for at vi i fremtiden kan utvide med ytterligere en filetlinje og dermed doble produksjon fra dagens nivå, sier Nyegaard, som vil takke Øygarden kommune for et godt og konstruktivt samarbeid.
Den nye filetlinjen ble offisielt åpnet i dag av Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik.