Proximar doblet biomassen i tredje kvartal. Nå forbereder selskapet seg på slakt

Nyheter
0

Den Japan-baserte landbaserte lakseoppdretteren Proximar Seafood hadde ved utgangen av tredje kvartal en stående biomasse på 735 tonn, sammenlignet med 360 tonn ved utgangen av andre kvartal.

Selskapet har for tiden 18 batcher i produksjon. Det målsatte langsiktige slaktenivået for Proximar er 5.300 tonn pr år i fase 1.

– Vi er veldig fornøyde å se den positive utviklingen i biomassen vår fortsette gjennom tredje kvartal 2024. Vannkvaliteten er fortsatt god, selv om turbiditeten fortsatt er et problem. Vår første batch er over fem kilo i gjennomsnitt, og vi holder oss i rute for daglig høsting fra slutten av oktober, sier konsernsjef Joachim Nielsen i en børsmelding.

Turbiditet betyr uklarhet i vannet, og problemet har vært der i flere måneder. Som et sikkerhetstiltak har fôringen vært noe redusert i løpet av de siste månedene, noe som har påvirket tilveksten. Som følge av tiltak, har turbiditeten blitt bedre, opplyser selskapet.

Videre er ozonsystemet nå installert og skal settes i drift om kort tid. Ozonsystemet forventes å ha en positiv effekt på turbiditeten, basert på erfaringer fra andre anlegg, opplyses det.