– Miljøpåvirkningen, biosikkerheten og fiskevelferden skal ivaretas

Nyheter
0

Fiskeri- og havministeren holder kortene tett til brystet om når miljøfleksibilitetsordningen er klar og hva den skal inneholde.

I dag mobiliserte næringslivet i Måløy og Raudeberg til fiskeri- og havbrukskonferanse. I tillegg til lokale stortingspolitikere som Venstres Alfred Bjørlo og Høyres Olve Grotle deltakelse var det knyttet store forventninger til hva Fiskeri- og havbruksminster Marianne Sivertsen Næss (Ap) sin deltakelse. 

– Dødeligheten må ned og fiskehelsen må opp, samtidig som vi beskytter naturen og beskytter villaksbestandene, slår hun fast fra talerstolen.

Behov for ny kurs
Selv om hun ikke er veldig konkret, mer enn antyder Næss at gjeldende regelverk ikke er godt nok.

– Vi er nødt til stake ut en ny kurs for havbruksnæringen. Reglene vi har i dag er ikke godt nok tilpasset de utfordringene som næringen har, sier Næss.

Men statsråden bruker trafikklysordningen som eksempel.

– Tiden er moden for å finne nye virkemidler, uttaler hun.

Fikk marsjordre
I april fikk fiskeri- og havministeren marsjordre fra en en fargerik politisk allianse om fortgang i arbeidet med miljøfleksibilitetsordningen. Den skulle være klar innen årsskiftet.

På spørsmål om hun kan si noe om når den nye ordningen er klar, eller hva den vil inneholde, har hun ikke så mye å si.

– Miljøfleksibilitetsordningen presenteres i sin helhet når den er klar. Der har jeg ikke noe nytt å melde i dag, forklarer hun til iLaks.

Men Næss letter likevel litt på sløret:

– Vi er opptatt av at miljøpåvirkningen, biosikkerheten og fiskevelferden skal ivaretas på en bedre måte en det vi gjør i dag. Og det skal lønne seg å drive bærekraftig.