FiiZK forventes ferdig omstrukturert innen utgangen av september

Nyheter
0

BEWI Invest har rapportert tallene sine for andre kvartal.

Et av de mest omtalte selskapene i porteføljen til BEWI Invest det siste året er FiiZK Topco. I en børsmelding opplyser investeringsselskapet at FiiZK har revidert sin strategi, for å fokusere på lukkede og halvlukkede merder for oppdrett. Salgene av FiiZK Digital og FiiZK Protection er en konsekvens av denne strategirevisjonen, oppgir selskapet.

«Disse transaksjonene, som forventes å være fullført i løpet av tredje kvartal, vil styrke FiiZKs finansielle stilling og posisjonere selskapet til å gjennomføre sin reviderte strategi», uttaler BEWI Invests administrerende direktør Bjørnar André Ulstein.

Les også: Solgte FiiZK Digital like før konkursene 

Store endringer i KMC Properties
BEWI, KMC Properties og Sinkaberg er selskapets tre største investeringer. Disse utgjør 88 prosent av brutto aktivaverdi.

I juni meldte KMC Properties at de hadde inngått en avtale med det svenske børsnoterte eiendomsselskapet Logistea for å slå sammen de to. Transaksjonen ble gjennomført i juli, hvor all drift i KMC Properties, inkludert eiendommer og forvaltningsorganisasjon, ble kjøpt opp av Logistea.

Handelen ble gjort opp i nyutstedte aksjer i Logistea, utdelt til aksjonærene i KMC Properties.

Verdifall i år
Ved utgangen av andre halvår anslår investeringsselskapet inneha bruttoverdier for 6,5 milliarder kroner. Det er økning på 200 millioner kroner fra årsskiftet. Men sammenlignet med første kvartal i år har verdiene blitt redusert fra 6,9 milliarder kroner.

«Alt i alt var første halvdel av 2024 utfordrende, men vi er trygge på hvordan vi er posisjonert for å ta del i den industrielle utviklingen innenfor de markedene vi opererer», oppsummerer Ulstein.

BEWI Invest er 70,9 prosent eid av Bekken Invest, eid av familien Bekken. Det resterende er eid av familien Thoresen, gjennom Kastor Invest Holding. Selskapets største investering er emballasjekjempen BEWI.