Billund-konkursen: – Flere som har meldt sin interesse

Nyheter
0

Den danske RAS-pioneren jobber med å finne ut av veien videre.

Fredag ble det kjent at styret i Billund Aquaculture har sendt inn konkursbegjæring. Ifølge ledelsen kommer konkursen til tross for et godt år, da ulike utfordringer fra de siste årene førte til at selskapet nå fikk problemer med å sikre kapital til videre drift.

iLaks har snakket med Kristoffer Lund, som steppet inn som administrerende direktør i april.

Ser etter match
– Hva skjer fremover nå med Billund Aquaculture? Vil dere sette opp et nytt selskap?

– Vi jobber med dette, og det er flere som har meldt sin interesse. Vi håper vi kan finne en passende match, og bevare så mange arbeidsplasser som mulig, sier Lund.

– At vi er i en prosess her er alt jeg kan si for nå.

Kristoffer Lund tok over toppjobben hos RAS-leverandøren i april. Foto: Billund Aquaculture

Lund presiserer at det kun er det danske selskapet som har gått konkurs. Billunds kontorer i Chile og Australia skal fortsatt være operative.

Håper å kunne fullføre
– Hva skjer med kontraktene dere har nå?

– Vi jobber hardt med å finne gode løsninger her, og vi håper å kunne fullføre kontraktene der det er mulig. Med noen av de danske kontraktene ser vi på hvordan vi kan hjelpe våre kunder, med det vi kan. For det danske kontoret sin del er det bobestyrer som styrer dette, og tar disse beslutningene nå, sier Lund.

Billund Aquaculture har blant annet hatt ansvar for RAS-systemene ved Columbi Salmon sitt planlagte anlegg i Belgia. Eierne i Columbi, deriblant Refsnes-familien, må nå finne en annen teknologileverandør som kan fullføre oppdraget.

Les også: Refsnes om Billund-konkursen: – Beklagelig