Grovfjord Mek. Verksted 2.0 har levert ny oppdrettskatamaran

Nyheter
0

«Njord» ble overlevert til Lofoten Sjøprodukter 19. juli.

Arbeidsbåten har en toppfart på omtrent 16 knop, opplyser Grovfjord Mek. 2.0 i en pressemelding. Hoveddimmensjonene er 13,97 x 7,6 meter.

– For en måned siden overleverte vi søsterskipet «Frøy» til dem. Båtene er topp moderne med gode fasiliteter for mannskapet, og stor kapasitet for å håndtere fortøyninger og annet oppdrettsutstyr på en god måte. Vi er trygge på at dette blir gode båter for Lofoten Sjøprodukter, sier daglig leder Bård Meek-Hansen.

Fartøyet er utstyrt med en Palfinger stasjonær hybridkran på 30,2 tonnmeter, med to ekstra ventilseksjoner og radiostyring. Videre er den utstyrt med to capstaner på tre tonn, samt en vinsj på tolv tonn fra Lorentzen. «Fartøyet er bygget med et romslig og åpent rorhus med førerposisjon, pantry og en sofagruppe for tre-fire personer,» skriver Grovfjord Mek. 2.0.

Grovfjord Mek. Verksted er en av Norges største produsenter av arbeidsbåter til oppdrett, lokalisert i Grovfjord i Sør-Troms. Siden 2000 har de levert 138 båter til oppdrettsnæringen over hele landet. I fjor sommer gikk Grovfjord Mek. Verksted konkurs, men oppstod raskt som Grovfjord Mek. Verksted 2.0.

Les også: Grovfjord Mek. Verksted 2.0 ser fremover etter et krevende år: – Har tatt tid å få på plass økonomien

Lofoten Sjøprodukter er et helintegrert selskap med aktiviteter innenfor settefisk, matfiskproduksjon, slakteri, videreforedling, visningssenter og restaurant – samt salg og eksport av alle deres produkter.